2013 m. sausio 7 d., pirmadienis

ka daryt jeigu tau ipiso peili

daugelis zmoniu aiskina kad nereike vaidint dydvyrio ir shokineti pries peiliu ginkluota bandita. toki zmones yra durni, nes nesupranta, kad jeigu neshoksi priesh peiliu ginkluota loxa, tai nepadarysi ispudzio merginai ir skaitysies loxas. ir visi galvos kad tu loxas. paziurekit i stalone, stevena seagala, bruce lee, chucka norrisa ir kitus panashius - jie visada shoka pries peili ir visada laimi. nes jie zino kad jeigu loxas turi peili tai dar nereiske kad jis nebeloxas. taigi mokinkites is ju ir darykite taip kaip jie. priesh peili shokineti 100% galima, tik reikia zinoti ka daryt jeigu netycia atsitiktu taip, kad tas peilis vizdelto praeitu v zopu. jeigu zinosit kaip suteikt sau pirmaja pagalba, viskas visada turetu but beveik gerai. taigi kadangi ash esu blet parapsicholo... a tfu tai yra paramedikas ir turiu medicinini ishsilavinima, kuri ,blec, igyjau tarnaudamas Kosove ,tai ash jums paaiskinsiu ka reike daryt jeigu jums supiso peili.

taigi pradesime:

1 zingsnis: kai tik jums supiso peili, nesustokite. teskite kovinius veiksmus, kad nupist nuo vaizdo locha arba ji "disarminti" ir t.t. turekite raumenyje, kad jis neleis jums susiteikt pirmos pagalbos, kol nebus nuimtas nachui nuo vaizdo.

2 zingsnis: kai jau nupisot loxa nuo vaizdo (zinoma jeigu tai darydami dar neishkeliavot anapilin) atidziai patikrinkite kur sulindo peilis. jeigu peilis sulindo i ranka, koja arba galva, vadinasi neverta sunerimti. shiose galunese nera nieko svarbaus, kas galetu kelti pavoju jusu gyvybei. minetose galunese beveik nera jokiu gyvybiniu organu, taciau yra arterijos, kures pazeidus deja kartais galima nukraujuoti. jeigu peilis sulindo kurnors i pilva - situacija sudetingesne, bet ja dar galima ishsprest. jeigu sulindo i krutine tada labai rimta, taciau jeigu dar esate shiame pasaulyje, vadinasi netaip dar viskas ir blogai.

3 zingsnis: atkreipkite demesi ar zaizda pjautine ar durtine. jeigu pjautine tai xujova, o jeigu durtine tai irgi xujova.

4 zingsnis: atkreipkite demesi ar zaizda gili. jeigu zaizda gili reiskia xujova, o jeigu ne gili tada poxui, nebent stiprus kraujevimas, tada reiskia gali buti pazeistos arterijos, o tai irgi yra xujova.

5 zingsnis: ivertinkite padaryta zala. ar didelis plyshys atsivere, ar plika akimi matosi daug vidaus organu, ar stiprus kraujavimas. jeigu kraujavimas labai stiprus - verta sunerimti. galima tiesiog nukraujuoti. todel reikia skubiai sustabdyti kraujevima. kaip tai padaryti? ogi skubiai susikurti lauza, ikaitinti iki raudonumo nukauto loxo peili ir juo uzdeginti zaizda. tokiu budu uzdeginta zaizda nepraleidzia kraujo. tiesa labai skaudes, bet jums tai jau turetu buti pohui. jeigu plyshys labai didelis, zaizda reikia nedelsiant siuti. jeigu yra ishkritusiu organu, priesh siudami zaizda susikiskite juos atgal, ten kur jie ir turetu buti. jeigu nezinote kas tai per organas ir kur ji deti, ziurekite kur jis tinka pagal savo forma ir razmierus. tada susirade adata ir siulo ta adata dezinfekuokit ant to paties lauzo ir uzsisiukite zaizda. tada visa ta vieta sutvarstykite  ir viskas turetu but gerai.

7 zingsnis: uzgerkite stipraus alkoholinio gerimo, kad dezinfekuotumet visa sava kuna ir pagreitintumet gyjimo procesa.


******
jokiu budu nesikreipkit i medikus. shiais laikais lietuvoje vieni shundaktariai, paliubomu nugydys iki grabo. beto kol jie atvaziuos vistiek jau busite nebegyvas. tokiose situacijose veikti reikia paciam, o ne laukti kol kazkas atvaziuos ir tave ishgelbes. jeigu lauksi ,blec, tai sulauksi nebent valkirijos kuri nunesh tavo kario siela i dangu, bet ir tai jeigu ji paziures, kad nebuvai toks jau ir karys, tai paliks vaidentis nakciort.

tiesa, dar viena smulkmena kuria pamirshau paminet, kad priesh eidami i kova su peiliu ginkluotu lochu pasimokinkit bent 10 metu kokiunors kovos menu.

ir atsispauzdinkit shita manuala ir visuomet neshiokites su savimi, nes juk nezinote kada galite buti pripjautas, juk pavojai tyko uz kiekvieno kampo shiais neramiais laikais. o shoko busenoje ish atminties galite neatgaminti visko kas ce parashyta, todel verciau atsispauzdinkit ir visada shita lapa neshiokites su savimi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą