2012 m. liepos 31 d., antradienis

kovos menas

taigi kazkada, dar zalioj jaunystej as turejau didelia didele beda. mane mano bendraamziai ir bendraklasei visaip uzgauliodavo ir pravardzeudavo. ir as labai norejau jiems visiems duoti pyzdy. taciau buvau liesas jobanas ackarikas ir neturejau galios duot pyzdy net mergaitems, jau nekalbant apie berniukus. nu ir del shios priezasties nutariau pradeti lankyti kovos mena. nusprendziau internete susizinot koki kovos mena pasirinkti, kad butu stiprus kovos menas ir kad galetu visoki slabakai juo uzsiimineti, kad nereiktu but labai stipriam, bet kad galetum duot pyzdy stipresniems uz save. ir uzsukes i viena labai grazu saita (netgi animuota. jis tiesiog dvelke rytietiska dvasia, tai buvo ispudingiausias saitas apie kovos menus koki tik pavyko atrasti) ir ten paskaites supratau, kad stipriausias pasaulyje kovos menas yra wing chun. tai kovos menas kuriame tu neprivalai buti labai uzsikacialines, bet vien is technikos gali iskirst fiziskai stipresni ir isvis tai labai senas kovos menas atejes is labai senu laiku ir todel jis yra labai epic ir per tiek nesuskaiciuojamu tukstantmeciu dar niekas sitam kovos menui nera pakroves pyzdy.

na ir nuskubejau uzsirasyt i to kovos meno treneruotes, kurios kaip veliau paaiskejo nebuvo pigios, bet kaip sakoma kokybe pinigus kainuoja. ir prasidejo treneruotes. ten mus dazniausei statydavo po du ir ten reikedavo atidinbineti visokius pak-sao, chi-sao, shu-dao ir t.t. ir man ten seip viskas patiko tik uzknisdavo tai, kad kartais treneruotes vykdavo per ilgai (net po 2 val.) ir kartais liepdavo daryt atsispaudimus...

na ir prasitreneravau as ten beveik metus ir jau emiau pasitiketi savimi. jau turejau net 4ta lygi. zinojau, kad jau nesu toks gaidys koks buvau pries metus ir zinojau, kad jaigu man kasnors bent zodi pasakys, tai tam pyderui momentalei suskris 30 grandininiu smugiu i snuki. kaip veliau ir nutiko mano destytojui - docentui Zagrauskui. tas storas bybys dryso man pasakyt, kad cituoju "tu snargli tik savo teises zinai, o pareigu nei velnio!!". blet kai pradejau jam snuki jibashint, net akiniai suduzo ir nosis susikruvino tam "proto bokstui", ta diena net nebegalejo paskaitu vesti tas prietranka. visos bedos per liezuvi, kaip sakoma. neissipisines man toki. snargliu jis mane pavadino, pamanykit! dar poto ji atpyzdines garsiai pasakiau "dar ne tokius snarglius, blet, sutvarkau! zinosit jus savo vieta ponas Zagrauskai!!!" .ir man pohui, kad jis ten kazkoks docentas nivjibienas, blet kai gavo i snuki, tai ir joki diplomai nepadejo tam shudziui. bet veliau per ta pydera mane ismete is universiteto :( ...

nu ir pyzdu ta universiteta. nuejau dirbt akcininku i kazkoke ten blet uzdara akcine bendrove "UAB Protpisa". ir ten man reikejo imituot kazkokius ten darbus ant daugiabuciu baraku, kad mano virsininkai galetu isplaut pinigus. kazkas tokio... bet man pohui, mokejo apie pusantros stukes ir man buvo gerai, nes visas gyvenimas man tuomet buvo wing chun'as. mane taip itrauke tas kovos menas, tarsi nenumaldomas sukurys.

taciau viena diena, kai jau turejau 7ta lygy, iviko neganda! i musu sventa blet wing chuno sale izenge kazkoki nevydonai karatistai su baltom pizamom, basi ir seip kazkoki is paziuros jobnuti ir pasiule ismeginti jegas. blet, as jau norejau sakyt "davai! tuoj as jus visus cia istaskysiu!!", bet treneris tuomet pasake, kad mes esam taikos salininkai ir musu kovos menas skirtas tik gynybai ir ,kad mums neidomu megintis su kitais, nes mes ir patys zinom, kad esam galingiausi, beto mums baisu buvo juos suzalot, todel ju paciu labui atsisakem su jais megintis. tada tie valkatos dar pasake, kad mes mizniai ir loxai, bet mano ismintingasis Si-Fu numojo ranka i juos ir tiek. ir dar poto pasake, kad mes laimejom, nes "isvengta kova tai laimeta kova"! nu ir tie nevykelei pralaimetojai karatistai isvare is musu sales, taciau Si-Fu mus ispejo, kad saugotumes, nes jie nores kersto. ir dar pridure, kad karate yra pats ziauriausias pasaulyje kovos menas ir juo uzsiiminejantys zmones yra nesukalbami zverys su kuriais verciau nesileisti i kalbas, nes viskas ka jie supranta tai "isjungt vienu smugiu". sake jie specialiai is kumscio dauzo ir skaldo visokes lentas, plytas ir kitokes chuines, kad galetu gatvej perpist galva. sake visas tas kovos menas orentuotas i gatve ir visi karatistai yra banditai, ruko ir nebaige daugiau 10 klasiu! sake, kad tai banditu kovos menas ir padorus zmones juo neuzsiimineja.

praejo dar pora menesiu ir ateje i treneruote radom sale nusiaubta. ji buvo purskiamais dazais israshineta ir ten buvo prirashineta visokiu chuiniu, kad cia treneruojasi vieni loxai, trusai ir buvo visaip negraziai isvadintas musu treneris Si-Fu. beto buvo islauzytas musu inventorius ir ant sienu pripaisyta bybiu. buvo akivaizdu, jog tai tu karatistu darbas, bet ismintingasis Si-Fu pasake, kad tai tik ju provokacija ir to neverta sureksminti.

taciau as tokio pazeminimo pakesti negalejau ir is sales surinkes grupe geriausiu wing chun'u kita diena nuejom pas tuos karatistus aiskintis. isibrovem i ju treneruote ir pasiulem i snuki, taciau ju treneris buvo ramus ir is paziuros mandagus (nors greiciausiai tik tokiu apsimete) ir pasiule mums nusiramint ir prisest ir ramiai paaiskinti kokios problemos. nu ir mes jiems pasakem, kad jie supiso musu sale. taciau ju treneris pasake, kad jie nieko nepiso. tada mes pasiuleme issiaiskinti kaip tikri kariai ir jie sutiko, netgi pasake, kad galim patys nustatyt taisykles. nu ir musu taisykles buvo minimalios - nesmugiuot i kiausinius ir i galva (nes skauda). nu ir prasidejo kovos...

 ir deja tuo kartu mes kritom kaip muses, nes tie gaidziai labai stipriai kirto i kunus ir mes visi su pramustom dychalkem emem voliotis kaip kirmeles. supratom, kad tokios taisykles ne musu naudai - jug wing chunas yra kovinis kovos menas ir cia viskas koncentruota i galva. supratom, kad grandininiai smugiai i galva ir yra musu didziausias pranashumas, todel pakeitem taisykles. leidom smugiuoti i galvas ir kiaushus (skauda, bet poxui) ir jie sutiko ir vel stojom sikart jau i rimtas kovas!

ir pirmoji i tokia kova stojo musu grupes mergina. ji uzsiiminejo berods keturis metus ir turejo achujiena lygy. ji netgi buvo bepradedanti mokinti naujoku grupe. ji seip is paziuros buvo simpatiska mergina, tokia labai nice girl, malonu buvo bendraut su ja ir seip is paziuros atrode kaip eiline mergina, taciau jos shirdyje liepsnojo kario dvasia ir ji drasiai stojo i kova su kurkas fiziskai stipresniu prieshininku. ir kai treneris dave starta ji soko i prieki kaip tikras samurajus, bet tas niekshas karatistas, pasinaudojes savo ranku ilgiu pasitiko ja tiesiu smugiu i nosi ir tas smugis suknezino jai nosi ir ji nukrito, susiriete ir pradejo verkti, ir tada ja isveze i ligonine, ir girdejau ji po to ivykio atsisake minties mokint naujoku grupe, ir turbut supratusi elementaria, seniai visiems zinoma tiesa, kad "boba ne karys" mete wing chun'a.... na ir kai ta musu mergina sulauze visom prasmem prasidejo kita kova ir tuomet atejo eile man. zinodamas, kad smugiai i galva leidziami, nusiemiau sava ochkarikus ir pasidejau ant suoliuka. nu ir stojau i stoike ir tik staiga teisejes paskelbe kova ir......

tiesapasakius nifiga neatsimenu kaip ten viskas buvo, tik atsimenu atsibudau balnycoi su perpista galva (sake smegenu sutrenkimas). kazkaip paskutinis dalykas, kuri atsimenu tai mano atakos metu kazkas saleje isjunge sviesa. nu ir as greiciausiai tamsoi nieko nematydamas netycia parkritau snukiu i zeme.. tai vienintelis imanomas logiskas paaaiskinimas.

****************************************************************************

istorija yra visiskai isgalvota ir beveik neparemta jokiais tikrais istoriniais faktais. visi istorijos veikejai yra isgalvoti. copypastinti be mano zinios grieztai draudziama.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą